Een USB kabel is nog steeds onmisbaar

Je zou denken dat je in deze tijden geen kabels meer nodig hebt. Dat alles draadloos kan. Maar niets is minder waar. Zo heb je nog steeds een USB kabel nodig om jouw laptop aan te sluiten op een extra scherm. Juist in deze tijden van thuiswerken is deze kabel onmisbaar. Of zit jij soms nog steeds naar het schermpje van je laptop te staren? Ook het opladen van je mobiel gebeurt in veruit de meeste gevallen nog steeds met een USB kabel. Zelfs als je je mobiel draadloos oplaadt, heeft het laadstation nog steeds een USB kabel nodig. En ook je laptop wordt opgeladen met een USB kabel. Het kan echter zijn dat de oplader van je mobiel niet op je laptop past. Dit komt omdat er verschillende USB kabels zijn met verschillende stekkertjes.

Een USB kabel is onmisbaar

Veel thuiswerkers werken bijna de hele dag met een koptelefoon op. Zo kunnen ze het geluid van hun gezin iets buitensluiten en zich zo beter concentreren. Maar heb je er al eens aan gedacht waar je je draadloze koptelefoon mee oplaadt? Met een USB kabel dus. Maar er zijn meer toepassingen voor USB kabel. Zo kan zo'n kabeltje heel handig zijn om bestanden over te zetten van je oude laptop naar je nieuwe. Of om foto's van je telefoon te uploaden naar je laptop of pc.

Waar bestel je zo'n kabel?

Een USB kabel bestel je online. Het enige waar je even goed naar moet kijken is naar de stekkertjes die eraan verbonden zijn. Er zijn verschillende maten beschikbaar voor verschillende merken en verschillende toepassingen. Kijk dus goed naar de kabel die je wilt vervangen. Zo kun je de afbeelding er online bij zoeken en zo de juiste kabel bestellen. Hou ook rekening met de lengte van de kabel. Deze moet natuurlijk niet te kort zijn, dat is gewoon niet handig. Maar te lang is ook niet verstandig. Een kabel op maat is nog steeds de beste optie.

Zorg dat je kabels heel blijven

Het is altijd verstandig om een reserve kabel op voorraad te hebben. Maar het is nog veel verstandiger om ervoor te zorgen dat je kabel niet sneuvelt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de kabel altijd bij de stekker pakt als je 'm uit een apparaat haalt en niet aan de kabel zelf. Laat de kabel niet opgerold liggen, dit zorgt ervoor dat de warmte niet weg kan. Ook het vastleggen van kabels zodat je er niet over kunt struikelen of achter kunt blijven hangen is een goed idee. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *