PVC, laminaat of toch liever hout? Deze vloer is het meest geschikt!

Op zoek naar een nieuwe vloer voor in je woning? Grote kans dat je er dan al een halve zoektocht op hebt zitten. Er is tegenwoordig ook zo’n groot aanbod aan vloeren te vinden. Van PVC tot laminaat tot hout en zelfs tegels, vinyl en tapijt. Ook binnen de verschillende soorten vloeren wordt er nog het een en ander aangeboden en dan is maar de vraag, voor welke kies je? Zie je door de bomen het bos niet meer en kan je wel wat hulp gebruiken? Dan hebben we hier enkele tips voor je op een rij gezet.

Soorten vloeren

Laten we voor de verandering eens beginnen met het volgende: Er is geen vloer goed of fout. Iedere vloer heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Dit maakt dat de ene vloer beter in de woonkamer past terwijl de andere vloer beter tot uiting komt in de slaapkamer of keuken. Toch kan iedere vloer in het algemeen in iedere ruimte worden gelegd. De ene is er alleen net even iets geschikter voor dan de ander maar dat betekent niet dat je de andere vloer daar niet neer kan leggen als je dat zou willen. Bij het kiezen van een vloer gaat het vooral om jou wensen en behoeftes. Zet die dus eerst eens voor jezelf op papier en ga daarna pas aan de slag.

Budget

Wanneer je dan bijvoorbeeld gaat kijken naar je budget zal je al gauw in een bepaalde prijsklasse terecht komen. Zo zijn PVC vloeren en houten vloeren bijvoorbeeld een stukje prijziger dan laminaat of vinyl. Dit doet heus niet af van de kwaliteit maar heeft vaak met duurzaamheid te maken. Zo kan je een houten vloeren bijvoorbeeld wel minimaal 50 jaar laten leggen terwijl laminaat na 30 jaar zijn beste tijd wel heeft gehad. Dit komt voornamelijk door het materiaal dat wordt gebruikt voor deze vloeren. Hout is gewoon een ijzersterk en natuurlijk materiaal dat jarenlang mee kan gaan.

Verwachtingen

Naast je budget zijn ook je verwachtingen belangrijk. Zoek je voor je woning een vloer die weinig onderhoud nodig heeft? Dan ben je waarschijnlijk eerder op zoek naar PVC of laminaat. Wil je juist een vloer waar je nog mee kan werken? Dan ben je op zoek naar hout. Ben je op zoek naar een vloer waar vloerverwarming onder kan? Dan zijn laminaat en hout de vloeren waar je naar op zoek bent en ga zo maar door. Zorg ervoor dat je de vloer kiest die aan jou verwachtingen kan voldoen zodat je huidige aankoop ook een goede wordt. Ben je trouwens op zoek naar laminaat in Almere? Neem dan eens een kijkje op laminaatenpark.nl voor hun uitgebreide aanbod in de vestiging Almere.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *