Kaas uit eigen land

Een lekker blokje kaas bij de borrel of lekker op brood, kaas is iets wat velen van ons dagelijks eten. Ons land staat bekend om het rijke assortiment heerlijke kazen. Van oudsher werd er in ons land al kaas gemaakt. Nederland was al in vroeger jaren een kaasland te noemen en dat bleek ook wel uit onze kaasexport. In de middeleeuwen exporteerden wij namelijk al kaas naar het buitenland. Vooral vanaf de Gouden Eeuw kwam de kaasexport echt op gang. Eerst werd deze kaas gewoon op boerderijen gemaakt, maar later kwamen de eerste zuivelfabrieken. Toch zijn de boerderijen waar kaas gemaakt wordt niet helemaal verdwenen. In 2000 waren er in Nederland nog ongeveer 500 van die boerderijen. Echte boerenkaas is een ware delicatesse en voor veel mensen nog steeds de lekkerste kaas. Ons land telt vele beroemde kazen zoals de Goudse, Beemster, Leerdammer, en Maaslander. Kaas kan je op veel plaatsen kopen, op de weekmarkten in de kaaswinkel of in de supermarkt. Maar ook online wordt er steeds meer kaas verkocht.

Soorten kaas

Kaas kopen kan je dus op veel plaatsen. Maar online is de keuze ook enorm groot. Bijvoorbeeld bij de lekkerstekaas.nl kan je vrijwel iedere kaassoort wel terugvinden en eenvoudig bestellen. Naast het stukje jonge of belegen kaas worden er ook steeds meer aparte kaassoorten verkocht. Geitenkaas neemt sterk in populariteit toe. Maar ook het kaasplankje bij de borrel of als dessert staat steeds vaker op tafel. Het kaasplankje is bij uitstek geschikt om eens andere kaassoorten te proberen. Geitenbrie, witte korstkaas of blauw geaderde kaas, ze zijn allemaal het proberen waard. Een voor sommigen misschien een nog wat onbekendere kaassoort is rookkaas. Rookkaas is een gesmolten kaas met rooksmaak. Deze smaak krijgt de kaas door het roken of het toevoegen van rookaroma. Rookkaas kopen kan je ook op www.delekkerstekaas.nl.

Meer lekkers uit eigen land

Naast de wereldwijd beroemde Nederlandse kaas hebben we nog meer typische Hollandse lekkernijen. De bij veel buitenlandse toeristen meest bekende is wel de stroopwafel. Deze lekkernij is waarschijnlijk net zo bekend binnen ons land als buiten de Nederlandse grenzen. Iedereen kent en houdt van deze dunne wafeltjes aan elkaar geplakt met zoete siroop. Verder hebben we natuurlijk de alom bekende drop, de poffertjes, de oliebollen en de kruidnootjes en pepernoten. Ons land is een klein land maar met heel veel lekkers. Veel toeristen komen speciaal naar ons land om van al dit lekkers te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *