Het is weer tijd voor de tuin!

De zon begint weer te schijnen en dat kan uiteraard maar één ding betekenen: tijd om in de tuin te gaan zitten. Met alle kou en sneeuw van de winter is iedereen wel weer toe aan wat zonnestralen. Hierdoor zijn we maar wat graag buiten wanneer de eerste zonnestralen weer zichtbaar zijn. Haal die barbecue dus maar uit de schuur, veeg het stof van je zonnebril en pak de boeken maar weer uit de kast, zodat je weer perfect kan genieten van jouw tuin. Ook is het nu het ideale moment om weer alle bloementjes en planten in de tuin te planten. Zo kan je in een vrolijk gekleurde tuin genieten van de warmte van de zon die op jouw huid straalt. 

 

In de schaduw

Niet iedereen is echter een groot fan om continu de warmte van de zon op de huid te voelen. Sommige mensen vinden het wel eens fijn om ook even in de schaduw te kunnen zitten. Tegelijkertijd wil men liever niet weer naar binnen gaan, omdat de temperatuur buiten erg prettig is met hier en daar een fris briesje. Daarom is dit het moment om een veranda of overkapping in de tuin te zetten. Een overkapping tuin is ideaal wanneer je het even te warm krijgt van de zon op je huid en je liever het boek even in de schaduw gaat lezen. Dit houten buitenverblijf is de ideale manier om dat te blijven doen. Ook nu we allemaal thuis aan het werk zijn kan je perfect buiten werken terwijl je nog steeds in de schaduw zit en de laptop toch duidelijk kan bekijken. Heel veel beter gaat het thuiswerken natuurlijk niet worden. Een andere manier om in de schaduw te zitten in de tuin is met een douglas veranda. Dit type veranda is er in diverse afmeting, die er voor zullen zorgen dat jij nog steeds heerlijk in de buitenlucht kan zitten met de familie, zonder dat dit continu in de zon hoeft te zijn!

 

Of toch de zon

Zit jij liever de hele dag in de zon, dan kan dat natuurlijk ook. Zorg er wel voor dat je jezelf goed blijft insmeren zodat je niet verbrandt. Het kan heerlijk zijn om in de zon ook even pootje te baden in een badje dat je vult met koud water. Zo kan je in de zon blijven zitten zonder dat je het te warm krijgt, de ideale combinatie. Zorg er uiteraard wel voor dat je ook een gekoeld, lekker drankje hebt, want gehydrateerd blijven is vooral in de zon erg belangrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *