Google Shopping uitbesteden

Google shopping Uitbesteden

De producten van jouw webshop boven aan in Google? Dat kan met Google shopping. In dit artikel leg ik uit wat Google shopping is, wat je er mee kunt bereiken, en waarom Google shopping uitbesteden verstandig is. Voor veel webshops is Google shopping onmisbaar, vele ondernemers hebben al hun voordeel uit deze service van Google gehaald. Nog meer mensen kopen hun producten tegenwoordig online, en de start van deze koop begint in de meeste gevallen via Google. Via Google shopping kun je naamsbekendheid creëren, en jouw producten bovenaan in Google tonen.

Wat is Google shopping

Google shopping is een service binnen Google waarmee producten boven de tekstadvertenties worden getoond. Wanneer je bijvoorbeeld zoekt op de term “reiskoffer” krijg je bovenaan direct reiskoffers te zien die je online kunt bestellen. Door op één van de koffers te drukken krijg je meer informatie te zien over het product. Denk bijvoorbeeld aan de prijs, de naam van het bedrijf, en natuurlijk een korte tekst over het product zelf. Indien de bezoeker interesse heeft in jouw product, wordt hij of zij doorgestuurd naar jouw webshop. Het is belangrijk om te weten dat Google shopping niet gratis is, wanneer een klant via Google shopping naar jouw webshop gaat wordt er voor jouw een bedrag in rekening gebracht. Ongeacht de klant over gaat tot verkoop of niet. Er zijn op dit moment twee verschillende varianten beschikbaar binnen Google shopping. Namelijk de standaard Google shopping, en de smart shopping variant.

Waarom Google shopping uitbesteden

Google shopping uitbesteden is een verstandige keuze, ten eerste omdat het geld kost. Per klik worden er kosten in rekening gebracht. Een specialist weet precies waar je op moet letten, en wat de beste strategie is om winst te halen uit jouw investering. Je wilt bijvoorbeeld niet dat mensen alleen op jouw producten klikken, maar vervolgens niet over gaan tot koop. Google shopping specialisten weten precies hoe ze jouw budget efficiënt moeten inzetten. Google shopping uitbesteden wordt dan ook gedaan door vele ondernemers, zo kun jij je richten op het aanschaffen van nieuwe producten van jouw webshop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *