Fietsen is populair

Wereldwijd staat Nederland bekend als fietsland nummer 1. In ons land zijn meer fietsen dan inwoners en dat vind je nergens anders ter wereld. In de spits zijn er gemiddeld zelfs meer fietsen dan auto’s op de weg. Er zijn rond de 23 miljoen fietsen in Nederland aanwezig. Vergeleken met de landen om ons heen is Nederland ook een relatief veilig fietsland. Met ruim 35.000 kilometer aan fietspaden zijn er mogelijkheden genoeg voor een veilige fietstocht. Er zijn ook diverse uitgezette routes die je kunt fietsen. De meest bekende zijn de knooppuntroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen en fietsen van een dagtocht. Het systeem werkt heel eenvoudig en je bepaalt zelf de routes en de afstand. Een groeiend fenomeen is het zogenaamde happen en trappen. De lekkerste fietstochten van Nederland en België. Een dag lang fietsen door een prachtige omgeving en heerlijk eten bij vijf verschillende restaurants. Of je eten afhalen en dan weer verder fietsen. Momenteel zijn er zo’n 200 routes waar je uit kunt kiezen. Een leuke afwisseling tussen culinair genieten en een heerlijke fietstocht maken.

Waar koop je een fiets?

Van de inwoners in Nederland bezit ruim 85% minstens 1 fiets, ruim 3 fietsen per huishouden. De verkoop van fietsen is nog steeds groeiende. Jaarlijks zijn zeker een miljoen mensen toe of op zoek naar een andere fiets. Je kunt natuurlijk kiezen om een nieuwe fiets aan te schaffen maar er worden ook heel veel tweedehands fietsen verkocht.  Met name in de grote steden besluiten veel mensen tot aanschaf van een tweedehands fiets. Ben je op zoek naar een Damesfiets dan kan je jezelf online oriënteren en vervolgens op zoeken gaan naar een fietsvoordeelshop bij jou in de beurt om een proefritje te maken. Ook het onderhoud van je fiets kan gewoon op de reparatieafdeling van de winkel gedaan worden.

Wat gaan we de komende jaren op de fietspaden zien?

De verwachting is dat we steeds meer elektrische fietsen op de weg gaan zien. De verwachting is ook dat steeds meer mensen de fiets zullen nemen om bijvoorbeeld naar hun werk te gaan. De binnensteden worden steeds moeilijker bereikbaar met de auto en dat is met de fiets niet aan de orde. Ook de fiets/trein combi heeft de toekomst. Met de fiets kom je vaak snel van en naar het station en de trein brengt je dan over het langere traject. Als je een wat groter traject naar je werk af moet leggen is de speed bike een optie. Op deze fiets kan je met maximaal 45 kilometer per uur over de weg razen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *