Een wildcamera aanschaffen?

jachtloods-logo

Als je naar een wildcamera op zoek bent, ben je bij jachtloods aan het juiste adres. Allereerst is het verstandig om genoeg achtergrondinformatie te hebben voordat je beslist waar je een camera wilt kopen. Vandaag zetten we deze camera zelf ‘in the picture’ zodat je een weloverwogen keuze kan maken bij het aanschaffen van een camera voor wildfotografie.

Het basisidee

Het basisidee van een wildcamera is een camera dat het dier zelf laat afgaan. Hierdoor hoeft er dus geen persoon meer een foto te maken, de dieren triggeren zelf de sensor van de camera waardoor er als het ware een ‘’selfie’’ wordt gemaakt. Voorheen gebruikte men een touw wat de camera zou triggeren wanneer er een dier langs zou lopen. Door de jaren heen zijn de camera’s voor wildfotografie steeds meer ontwikkeld waardoor men zelf niet meer aanwezig hoeft te zijn bij de camera zelf. Tegenwoordig maken de camera’s gebruik van een bewegingssensor, deze maakt een foto wanneer er dicht bij de camera beweging plaatsvindt.

Een keuze maken 

Er zijn verschillende criteria waar je rekening mee moet houden op het moment dat je een wildcamera wilt gaan aanschaffen. Het eerste waar je rekening mee moet houden is het bereik. Ten tweede is het belangrijk om rekening te houden met de energiezuinigheid van de camera, je wilt natuurlijk dat de camera zo lang mogelijk meegaat zonder de batterijen te hoeven vervangen. Als laatste moet je rekening houden met de weersbestendigheid, niet alle camera’s kunnen evengoed tegen de elementen van de natuur. Ook niet alle camera’s bestemd voor wildfotografie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *