Een romantische tuin

Als je een tuin hebt bij je huis, zijn er talloze mogelijkheden voor de inrichting daarvan. Het is soms moeilijk te bedenken wat je met een tuin aan moet. Zeker als je niet zo veel ruimte hebt. Maar een tuin kan je mooi en sfeervol maken ongeacht het formaat ervan. Groot of klein, diep of breed, dat maakt niks uit. Als je een liefhebber bent van romantiek en een sfeervolle uitstraling, kun je een heel eind komen met bijvoorbeeld de juiste planten. 

Klimop

Klimop heeft een groot voordeel, namelijk dat deze plant het hele jaar door groen blijft. Dus ook in de winter heb je geen last van kale takjes, dan is er gewoon nog genoeg groen. De naam zegt het al; deze plant is een klimmer en kan, mocht je dat willen, de hele muur van je huis beklimmen. Nog een pluspunt: voor je privacy is klimop fijn. Als je deze plant namelijk tegen een schutting aan plaatst, groeit het vanzelf tot een dichte haag. En vlecht je het door een hek heen, dan dient het ook als windscherm! De plant wordt harstikke oud, dus je hoeft het maar één keer te doen. Ook tegen een muur geeft klimop een mooie uitstraling. Let wel op, voor je dit doet, dat er geen scheuren of gaten in de muur zitten, want daar kan de plant schade veroorzaken. Klimop kopen kan je gewoon online doen!

Bloemen

Klimop is een goede basis voor je romantische tuin, maar daarmee alleen kom je er niet. Een beetje extra kleur voegt veel toe. Dat kan je doen met bloemen. Bijvoorbeeld kleine perkjes met verschillende kleuren bloemen er in. Of denk aan de passiflora, een mooie, kleurrijke plant die aan tropische oorden doet denken. Deze plant kan wel tot zes meter hoog groeien. In Nederland wordt de boem ook wel de “passiebloem” genoemd. Dat is al gelijk romantisch dus… Ook dit is een klimplant, die snel groeit. Er komen grote, paars met witte bloemen uit. Deze bloeien anderhalve dag lang en zijn daarna uitgebloeid. Maar de plant produceert zo veel bloemen dat hij alsnog de hele zomer door bloeit en zelfs nog een deel van de herfst. 

Zitplekjes

Tussen je planten in kan het mooi zijn om een klein stenen terrasje te maken (bestraat niet je hele tuin, dat is zonde voor het uitzicht en slechter voor het milieu). Daarop kun je een tafel met stoelen plaatsen en misschien een parasol. Zo kan je in je eigen grote of kleine paradijsje zitten! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *