Een professional word je zo!

Als je aan iemand vraagt: wat zou je het liefst in je leven willen doen? Dan hoor je vaak: van mijn hobby mijn werk maken. Herkenbaar voor iedereen! Want wie wil nou geen geld verdienen met dat wat ze het leukst vinden om te doen. En waar het voor de een eigenlijk al werkelijkheid is omdat ze hun werk heel leuk vinden om te doen, is het voor een ander een droom die nog niet uit is gekomen. Het mag dan wel niet altijd even makkelijk, maar het is in ieder geval alles behalve onmogelijk!

Voorbereiding

Het lijkt cliché maar het is daardoor niet minder waar: voorbereiding is het halve werk. Wanneer je echt bereid bent om de grote stap te maken, is het belangrijk dat je weet waar je aan begint. Het is verleidelijk om snel van start te gaan, maar op lange termijn ga je het gebrek aan voorbereiding waarschijnlijk weer tegenkomen. Bovendien is het voor je gemoedstoestand al heel prettig om te weten waar je aan begint. Houd je ontzettend van gamen? Dan is een voorbeeld van een voorbereiding het aanschaffen van een game pc. Op een normale computer kun je gamen, maar vaak heeft de computer qua spelgebruik een limiet waardoor je al snel stuit op  een doodlopende weg.

Netwerk

Een grote tip is: gebruik je netwerk. Om het voorbeeld nog eens vaker te gebruiken, gebruik de mensen waarmee je speelt om kennis te krijgen van de mogelijkheden. Binnen het netwerk zijn er waarschijnlijk al mensen die op een plek zijn waar jij naar toe wilt. Vraag aan deze mensen hoe ze er zijn gekomen en onderhoud contact met ze want ze gaan hoogstwaarschijnlijk nog van pas komen op cruciale momenten.

Investeren

Vaak kost het starten met dit proces tijd en dus geld. Het is belangrijk om hiervan het nut in te zien. Je investeert in principe in jezelf. Voor de een betekent dit een lening afsluiten als het gaat over het starten van een bedrijf, voor de ander betekent dit tijd nemen om beter te worden in het vakgebied of zich te specialiseren. Hoe beter je bent, hoe dichterbij het doel ligt. Voor klanten of kijkers is het aantrekkelijker om in zee te gaan met iemand die weet waar hij of zij het over heeft.

De moeite waard

En het allerbelangrijkste is: geloof in jezelf! Als je een helder doel voor ogen hebt, dan is het ook makkelijker om deze te

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *