Kies een bril die bij je past!

Ga je voor het eerst een bril kopen? Grote kans dat je dan niet goed weet waar je op moet letten. Er zijn tenslotte ook zoveel verschillende opticiens die ieder weer een uitgebreid assortiment hebben dat het ook lastig is om een bril te kopen als je niet weet waar je moet beginnen. Want voor welke glazen kies je bijvoorbeeld of wat zijn nu precies de verschillende soorten monturen? En passen deze wel bij de vorm van je gezicht? In dit blog nemen we je graag stap voor stap mee in het aankoopproces van een nieuwe bril.

Oogmeting

Als je een nieuwe bril gaat kopen is het heel belangrijk om eerst een goede oogmeting te laten doen. Bij een oogmeting wordt er namelijk door de opticien bepaalde welke sterkte je nodig hebt. Ook kan dit per oog nog verschillend. Het is zelfs zo dat je sterkte in de loop der jaren kan veranderen. Zo kunnen je ogen bijvoorbeeld verslechteren naarmate je ouder wordt. Allemaal factoren om rekening mee te houden. Start dus altijd eerst met een oogmeting, ook als je al vaker een bril hebt gekocht. Als je een bril online wilt kopen is een oogmeting overigens lastig. Wacht daarom liever tot de opticiens weer open zijn of schaf een tijdelijke bril aan. Iets is tenslotte altijd nog beter dan niets.

Juiste pasvorm

Heeft de opticien eenmaal de juiste sterkte bepaald? Dan ben je in het geval van je glazen klaar. Dan rest je alleen nog het kiezen van het gewenste montuur. Bij het kiezen van een montuur is het belangrijk dat de bril een goede pasvorm heeft voor jouw gezicht. Vooral de pootjes mogen niet te strak zitten anders zal je een vervelende druk gaan ervaren naarmate je de bril langer draagt en kunnen zelfs de pootjes op den duur breken. Daarnaast mag de bril ook weer niet te los zitten. Wanneer je bril te los is zal hij namelijk afzakken of afglijden wanneer je bijvoorbeeld bukt en dat is ook niet ideaal. Ben je aan het kijken voor kinderbrillen? Weet dan dat je kinderen nog in de groei zijn en een flexibele bril voor hen het meest optimale is. De pootjes hiervan kunnen nog behoorlijk meerekken en zijn over het algemeen ook een stuk zachter achter de oren.

Krassen

Wanneer er krassen op je glazen komen zal dit niet alleen vervelend kijken maar het benadeeld ook je zicht. Probeer daarom altijd zo voorzichtig mogelijk te zijn met je bril als hij bijvoorbeeld in een tas gaat of op tafel ligt. Weet je van jezelf of van je kind dat de bril niet altijd heelhuids overal uit zal komen? Kijk dan eens naar kraswerende glazen. Deze glazen zijn speciaal gemaakt om krassen te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *