Biker boots, een stijlvol alternatief

In de vroege jaren 50 van de vorige eeuw ontstond in het Verenigd Koninkrijk de motorrijder subcultuur rond riskante motorraces. Hun berijders kregen namen die zo divers waren als caféracers, ton-up boys, leerjongens; maar degene die de beweging definitief heeft gedefinieerd en die nog steeds overblijft, is Rockers.

Met hun mythische vierkante neus en leren riem die het wreefgebied als een uitloper siert, leken motorlaarzen in de jaren 80 te triomferen, vergezeld door Bruce Springsteen die ze populair maakte tijdens zijn concerten. Sindsdien delen ze het hart van de rocker samen met ingenieurslaarzen.

Alle versies voor hoge, halfhoge of enkellaarsjes zijn elegant en nuttig met een brede variatie in ontwerpen die gaan van de klassieke gewone laarzen met vierkante neus, perfect voor een dagelijkse urban look, tot aantrekkelijkere stijlen met vlechten, borduursels, leercombinaties vergelijkbaar westernlaarzen, er zijn zelfs modellen met een functionele zak op het been, erg handig voor motorrijders.

Gemaakt van echt leer, kunnen we verschillende opties vinden: glanzend zwart leer, ingevet bruin, met de hand behandeld verweerd leer of zelfs slangenhuid.

Maar als je een motorrijder bent, is een krachtige look niet het enige belangrijke, we weten het, dus de biker boots hebben een grote weerstand, op regenachtige dagen zullen ze veel beter beschermen tegen het water dan een gewone schoen, en veel modellen hebben niet slip rubberen zool voor een betere grip op het asfalt en een veel betere slijtvastheid. Je kunt zelfs stijlen met ritssluiting vinden om ze veel gemakkelijker aan en uit te trekken.

Motorlaarzen voor zowel dames als heren

De diversiteit in biker boots zijn ontzettend groot. In feite zijn veel stijlen 100% unisex . Mannen en vrouwen kunnen hun perfecte laars vinden om over de wielen te gaan of op straat te lopen.

Of je nu een levenslange rocker of een fietser die wil om uw eigen stijl te creëren, bij de meeste schoenenzaken zijn biker boots te vinden voor mannen en vrouwen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *